Sunday, February 12, 2012

Konvoi @ Teluk Senangin, Segari, Perak (Part 2)

Day 2 ( 5/2/2012)

Salam semua,

Ok sambungan dari entri sebelumnyer...(klik sini untuk entri sebelumnyer)

Hari ini punyer itinerary memang agak padat, sebab semuanyer di jalankan pada hari ini. Hari ini jugak lagi 3 family akan datang dari Penang yang menjadikan kesemuanya yang join ke Teluk Senangin ini 12 family. Tapi bagi mereka2 yang bujang yang duduk satu chalet tu di anggap sebagai satu family. Ok aku senarai la baru nampak sapa yang join ke Teluk Senangin ini. Antara ahli-ahli konvoi dan family day ini adalah:

1) Jamal dan Kak Ifa n anak2 (sofea dan Irfan)
2) Anas dan Kak Fiza n family (Mak Anas, Aqil n Nuha)
3) Aizat dan Hasni
4) Liza dan Amir n Eisha (anak)
5) Farah dan Saifuddin n anak
6) Aku, Suhada, Ranjini and Afni (geng bujang consider as 1 family)
7) Kak Zarina, Kak Ann, Angah dan Kak Emma (geng bujang consider as 1 family)
8) Abang Latif dan Kak Azizah n Alif (anak)
9) Rafi dan Amir (geng bujang consider as 1 family)
10) Pak Kob dan Kak Liza n Ain (anak)
11) Mr Valzahmer, isteri dan 4 orang anak
12) Kak Anum n husband dan 3 orang anak

Tuuu dia.. lepas dah senarai baru la nampak sebenaqnyer, ramai jugak yang join konvoi and family day ini. So, next...aktiviti2 yang dijalankan adalah seperti berikut:

Lost and Found - dewasa sahaja
Bowling pantai - kanak-kanak dan dewasa
Isi air dalam botol - kanak2 sahaja
Balingan kasih - dewasa sahaja
Sand Castle - 1 chalet 1 istana

Sebelum, semua game ini berlangsung, acara pertama di pagi hari lebih kurang 7.30 pagi macam tu, kami berkumpul untuk senaman, jogging, senamrobik, heheh..dan chicken dance..heheh..chicken dance ini buat aku tergelak2 kat kawan2 aku..sebab macam2 gaya ada..hahah..aku kejap buat..dan kejap buat rakaman video, so tidak sepenuh masa buat senaman ini..hahaha..SELAMAT aku..



Lost and Found

Permainan ini cerita dia macam ini, Depa2 yang join permainan ini perlu mencari barang-barang yang hilang dan yang telah disenaraikan. Depa ini diberi 5 minit untuk mencari 20 brangan yang hilang tu dan sekiranya kalah, depa2 ini akan didenda untuk membuat satu persembahan pada sebelah malamnya..heheh..aku dan angah selamat sebab kami juri..heheh..dan untuk pertandingan ini, Family Pak Kob, Family Anum n Family Mr Valzahmer tak join sebab belum sampai lagi. Untuk permainan ini semua yang ada di bahagi kepada 5 kumpulan. Aku la yg tetapkan nama2 berkenaan sapa yang join sapa...hheheh..ok laaa...Antara barangannya yang kena cari kalau tak salah aku:

Pen
sapu tangan
Tali pinggang
kunci
pemetik api
Jam tangan (leader)
Brooch/Keronsang
Botol Mineral 1.5 Liter
3 Batu
3 jenis Daun
Buah kelapa
Lipstic
Bedak Compact
Syiling 5 sen dan 2o sen
Ranting berbentung "Y"
Cermin mata
Handphone jenama ( Nokia dan Samsung)
3 Kulit siput
3 biji gula2
getah rambut
Heheeheh..terbaek la..aku rasa orang2 laki yang group ada pompuan senang..sebab kebanyakan barang2 yang di cari ada dalam handbag orang2 pompuan ini...heheh..pasai tu aku bagi group bercampuq laki dan pompuan..heheh..

Tempat pertama di menangi oleh group no. 2 (K.Ann, K.Zah, K.Emma dan Shaifuddin)
Tempat kedua di menangi oleh group no. 4 ( Suhada, Rafi dan Abg Latif)
Tempat ketiga di menangi oleh group 1 (Anas, K.Zarina dan Liza)

Hehehe..tahniah semua..aku suka game ini sebab..huru hara..aku kata huru hara sebab depa2 ini lari bertempiran, macam2 gelagat ada..heheh..aku yang dok amek video dok gelak sorang ja..heheh..tapi yang bagusnyerr..semuanyerr bekerjasama di dalam satu kumpulan tak kisah la walaupun menang ataupun kalah.

Bowling Pantai

Untuk bowling pantai ini plak..macam biasa jer la..so aku share je la gambaq2 yang sempat diambil. Disebabkan aku dah miss untuk main lost and found, so untuk kali ini aku join pulak...heheh..kemaruk nak bersukaneka la konon walhal..aku baling hampeh satu pun tak kena..heheh..aku dan angah masuk group no.3 dan bagi Jamal lak jadi juri..hehehe..Masa dok main-main ini, sampai la lagi 3 family tu. Sampai2 jer terus kena panggil untuk main bowling pantai ini...hehehe..tak sempat nak tukaq baju pun lagi..tapi apapun semua pun memang sporting dan sangat-sangat enjoy...

upu Kategori dewasa

Kategori kanak-kanak


Isi Air dalam Botol

Permainan ini pun dah biasa dibuat..so tak perlu la aku nak terang lagi...tapi untuk permainan ini hanya untuk kanak2 sahaja. Mak/mummy/mama/ibu/umi/abah
/ayah/papa semua tolong tengok jer la yekk..heheh..so ni antara gmbaq2 yang dapat dikongsi bersama.



Balingan Kasih

Permainan ini plak cara main dia macam ni, kena ada couple x kisah la sapa dengan sapa pun yang penting couple. husband and wife, adik n abang, kawan n kawan, sapa2 jer la..cara dia seorang akan berada satu baris dan akan stay jer dekat situ..manakala pasangannya pulak akan ada dekat depan couple dia untuk sambut belon yang akan dilontar oleh couple masing-masing. Selepas satu balingan, pasangan yang berada di sebelah kanan akan melangkah satu langkah ke belakang dan sambut belon yang dilontar, kalau belon terjatuh dan tak pecah, tak per still leh meneruskan permainan lagi tapi once belon pecah, terkeluar dari game..heheh..aku pun main gak..smbil main smbil jagi peniup wisel. Heheh..aku main kejap jer sebab sat ja belon aku dah pecah..memang basah laa bila belon tu pecah bila lontaran belon adalah dekat aku...cehh..hampeh..sehampeh..hampehnyerr..

Persaingan sengot!!!heheh..sengit kot..

Habih game ni dalam tengah hari pukul 12 lebih,lepas tu terus buat sesi penyampaian hadiah dan lepas bagi2 hadiah tu kami berhenti untuk lunch, solat dan rehat. Acara di berhentikan dan di sambung pada pukul 5.30 petang untuk game seterusnya iaitu Istana Pasir.

Masa ini aku ngan geng2 chalet, lepas lunch jer kami keluar sat naik keta untuk cari apa2 sorvenir menarik yang ada dekat area2 pintu gerbang Teluk Senangin ini. Sebelum pergi mencari-cari barang untuk di bawa balik, kami teruskan dengan misi untuk berposing dulu heehehe..

Posing bersama!!! Aku, Af, Ranjini dan Suhada

Tak banyak barang yang bercopkan Teluk Senangin di sini, banyak yang bercopkan Pangkor. So, aku cuma beli 1 Fridge Magnet dengan 1 key chain jer.

So, selepas setel bergambaq dan beli barang2 yang berkenaan , kami pun balik ke teratak kami untuk istirehat sehingga pukul 5 (waktu rehat yang diperuntukkan untuk bagi tenaga)...mana tak nyerr pasni kami semua akan jadi contractor yang tak bertauliah untuk bina Istana Pasir...hahaha

Sand Castle

Untuk aktiviti ini semua orang terlibat untuk buat istana pasir ini..hahaha..kembali ke zaman budak2 la plak kami semua..heheh..setiap chalet perlu menyiapkan satu istana pasir dalam masa 30 minit...iaitu dari pukul 5.45 kami start dan berakhir pada pukul 6.15...tapi apapun memang menyeronokkan sampaikan aku tak sempat nak pi snap gambaq-gambaq semua yang tengah dok bertungkus lumus menyiapkan istana masing-masing. Dan kebetulan pulak waktu ni battery camera dah kong smpai tak boleh nak ON lagi dahh..heheh..cuma sempat snap beberapa gambaq saja..ok jom tengok hasil istana yang telah di siapkan..

Nii la istana kami yang hampir siap tu..hahah..ni jer la gambar yang ada pun..yang lain nanti aku amek dari camera kawan2 aku..heheh..dan tak sangka dalam ramai2 yang buat istana ini..kami mendapat tempat kedua...fuyooo syabas BETEII..aku suka.aku suka!!!

Time untuk bagi markah kepada setiap istana yang telah di siapkan!!!hahaha..lawak toi aku rasa bila juri dok bagi markah tapi sorang pun dah tak dak dekat istana masing-masing sebab masing-masing dah xcited terjun lautt..masa ini semua macam memang tak kisah kalah atau menang yang penting masing-masing enjoy...tinggal la juri jer yang ada untuk bagi markah..heheh...punya la masing-masing melepaskan geram bermain ayaq..kononnyer takut rugi masa tak sempat nak puas berenang-renang ke tepian la tuuu..heheh...so kami main ayaq sampai la senja baru la naik..Tuuu diaa..dasyat aihh..heheh

Seterusnya..aktiviti malam kami ada Barbeku (BBQ) plak...yang tolong bakaq semuanya Bro Jamal n Abg Latif (Terima kasih untuk depa)..Dan Aktiviti penutup untuk malam ini ialah karaoke...heheh..so enjoy dengaq depa2 ni nyanyi..Terbaek laaa..heheh

Ok setel untuk hari ini, keesokannya pulak ialah hari terakhir dekat Teluk Senangin, so nanti la pulak aku update lagii..penat kott..heheh..ok laa Selamat Bercuti!!!

Bersambung....

1 comment:

nonie_afnie said...

Seronok la tengok gambar2 candid kat atas tu..