Friday, October 14, 2011

Wishlist yang telah tercapai

Salam,

Kali ni punya entri adalah sambungan kepada entri sebelum ini tentang wishlist. Tapi kali ni aku nak senaraikan sikit tentang wishlish yang telah tercapai sehingga 14/10/2011. Aku punyer wishlist tidak la sehebat mana. Hanya sekadar apa yang diperlukan, mendapat kepuasan, seronok bila memiliki sesuatu hasil dari usaha sendiri, itu jer la..heheh. Rasa kepuasan dalam hati apabila mendapat apa yang dihajatkan yang membuatkan aku rasa bahagia.

Ok la, ini la antara yang aku capai setakat ini,

#1 - Kereta kancil (hahah..kereta kancil pun masuk dlm wishlist ke??heheh)
Yang special tentang kereta kancil ni sebab nyer
* aku beli cash sebab second hand jer dan tak der hutang-hutang
* yang best nyer tarikh lahir aku dan owner kereta ni pada 25/5
* Tarikh tukar milik kereta ni pun dibuat pada 25/5
* Aku letak price dan owner pun setuju walaupun bagi aku ianya terlalu murah
(thanks untuk ex-owner kereta tu yer..ceh kawan aku la jugak..heheh)

#2 - Motosikal Kawasaki KRZ KIP150
* Dah hampir 2 tahun bersama aku
* Walaupun cc cuma 150 jer, bagi aku ok la jugak dari tak der
* InsyaAllah kalau ada budget lebih, aku upgrade ke cc yang lebih tinggi
* Hasil titik peluh masa kerja kat Putrajaya

#3 - DSLR Nikon D3100
* Sebenarnyer aku ni peminat Canon
* Tapi cuba untuk merasa nikmat Nikon macam mana
* Ini 1st time aku pakai Nikon
* Tapi kalau nak upgrade ke pro bleh la ambil yang canon pulak..heheh
Ok la sampai sini dulu, nanti aku sambung lagi pasai wishlist ni..best kalau cerita pasai benda-benda yang ingin dicapai ini. Seronok jer rasa..heheh.

2 comments:

jemarisuri said...

tang nikon tu samalah ...nti kalau free wat la tutorial utk guna nikon tu ye...hehe

atun's said...

JS,

Heheh..camner nk buat tutorial..tak teror pun..InsyaAllah nanti2 akan blajar untuk lebih mahir..hahah